Nummer 33 - februari 2017
Logo Bouwen met Staal Logo Bouwen met Staal
IN DIT NUMMER VAN ARCHITECT+STAAL
• Groninger Forum, Groningen • Moreelsebrug, Utrecht • Pontsteiger, Amsterdam • OV-terminal, Utrecht • Thialf, Heerenveen

Aardbevingsbestendige sculptuur in aanbouw

Achter de Grote Markt in het hartje van Groningen verrijst de toekomstige culturele hotspot van het ‘Hoge Noorden’: het Groninger Forum. De spraakmakende sculptuur van 45 m hoog – een ontwerp van NL Architects – blijft niet alleen op papier maar ook in gebouwde toestand fier overeind dankzij afgewogen maatregelen voor de aardbevingsbestendigheid.

lees meer >

Brug als belevenis

Met de officiële opening (16 december jl.) nog vers in het geheugen heeft de Moreelsebrug in Utrecht nu al de harten gestolen van de lokale bevolking. ‘Utrecht omarmt de Moreelsebrug’, kopt het Algemeen Dagblad in een recente recensie. Maar zelfs de Canadese krant The Globe and Mail is ronduit gecharmeerd van de nieuwe verbinding voor fietsers en voetgangers over de sporen van Utrecht Centraal en ziet exportkansen voor het ontwerp van architectenbureau cepezed.

lees meer >

Poort van Amsterdam-Noord

De noordelijke oever van het IJ in Amsterdam is volop in transitie. De voormalige bedrijfsterreinen worden herontwikkeld tot multifunctioneel, tweede stadscentrum. Een van de ‘pieces de résistance’ van de herstructurering heet Pontsteiger, een omvangrijk appartementengebouw van 50.000 m2, naar ontwerp van Arons & Gelauff. Eind dit jaar wacht de oplevering.

lees meer >
Transfer voor reizigers, brug voor stedelingen
Utrecht Centraal is sinds december 2016 een OV-terminal met de eigentijdse uitstraling, (multi)functionaliteit, comfort en belevingswaarde voor de hedendaagse reiziger. In de transferhal komen de karakteristieken van het ontwerp van Benthem Crouwel Architects tot volle wasdom: ruimtelijkheid en transparantie, een heldere lay-out, een logische routing én een treffende stedenbouwkundige inpassing.

lees meer >
Schaatstempel toekomstbestendig
Thialf heet voortaan Nieuw Thialf. In de vernieuwde schaatstempel van Heerenveen (en Nederland) draait ’t natuurlijk vooral om het schaatsen. Maar ook andere functies en gebruiksvormen hebben ruim baan dankzij de vrij indeelbare plattegronden en slimme installatietechnische zonering, geheel volgens het vernieuwbouw-ontwerp van Zwarts & Jansma Architecten.

lees meer >
Aanmelden/afmelden
Reageren
Heeft u vragen of opmerkingen over de vermelde activiteiten? Mail uw reactie naar: architect@bouwenmetstaal.nl, o.v.v. Architect+Staal februari 2017.
Colofon
Architect+Staal is een kwartaaluitgave uitgave voor architecten met informatie voor het ontwerpen met staal.

Uitgave: Bouwen met Staal, Zoetermeer, februari 2017
Samenstelling: Arend Dolsma (Bouwen met Staal)
Productie: Jargo Design


Louis Braillelaan 80 • 2719 EK Zoetermeer • 2700 AD Zoetermeer • T +31(0)88 353 12 99
architect@bouwenmetstaal.nlwww.bouwenmetstaal.nl
<br />