Nummer 34 - april 2017
Logo Bouwen met Staal Logo Bouwen met Staal
IN DIT NUMMER VAN ARCHITECT+STAAL
• Afvalbrengstation, Den Haag • P+R, Zutphen • Herbestemming winkelpanden Hoogstraat, Rotterdam • Kantoor Plantronics, Hoofddorp • Scheepvaart- en Transportcollege 2.0, Rotterdam • Architects’ Event, Amsterdam

Circulair afvalbrengstation

Een afvalbrengstation wil wel eens het stiefkindje van de stedelijke omgeving zijn. Het afvalbrengstation in de Uitenhagestraat aan de rand van de Haagse binnenstad vormt de inspirerende uitzondering. De gezamenlijke ontwerpinspanningen van Wessel van Geffen architecten, Superuse Studios en het Ingenieursbureau Den Haag hebben geresulteerd in een verrassende verschijning die zich als vanzelfsprekend voegt in de stedelijke context. Bovendien is het gebouw toonbeeld van circulariteit. Alle gevels zijn opgebouwd uit eerder gebruikt staal.

lees meer >

Parkeer-pakhuis groet havenhistorie

Dat parkeergarages het (stedelijk) landschap kunnen verrijken, bewijst de nieuwe P+R bij het centraal station in Zutphen. MoederscheimMoonen Architects heeft het vierlaagse parkeergebouw – goed voor 375 parkeerplaatsen en een fietsenstalling met 652 plaatsen – vormgegeven als een pakhuis. Een eerbetoon aan de industriële magazijnen die ooit het beeld in de wijk Noorderhaven bepaalden.

lees meer >

Donatie voor herbestemming

Wat zou ’t toch mooi zijn als oude, af te danken constructiedelen een nieuwe bestemming vinden in een nieuwe constructie. Dat is goed voor het milieu en voor de portemonnee. Zo mooi is ’t bij de herbestemming van drie voormalige retailgebouwen aan de Hoogstraat in Rotterdam, naar ontwerp van Rijnboutt.

lees meer >
Het betere werk
Meer nog dan een fitnesscenter of een salarisverhoging draagt een duurzame en mensgerichte indeling en inrichting van het kantoorgebouw bij aan het welbevinden en de productiviteit van de gebruikers. Het nieuwe kantoor van Plantronics in Hoofddorp heeft zo’n indeling en inrichting, dankzij gezamenlijk optrekken van de architectenbureaus William McDonough + Partners, N30 en Gensler en opdrachtgever Plantronics.

lees meer >
School ‘ademt’ praktijk
Gebouwopzet, interieur, uitstraling, uitzicht op de havens van Rotterdam. Het ontwerp van DP6 van de tweede vestiging van het Scheepvaart- en Transportcollege aan de Waalhaven in Rotterdam-Zuid is doordrenkt van verwijzingen naar de scheepvaart- en transportpraktijk. De referenties staan voor de fascinatie met techniek en transport, de hechte relatie met de vervoerssector en de toekomstige carrieres van de studenten aan de MBO-opleidingen van het STC.

lees meer >
Internationaal Architects’ Event
ECCA (European Coil Coating Association) zet het 50-jarig bestaan luister bij met het Architects’ Event op donderdag 8 juni in Amsterdam. Het programma belooft lezingen over spraakmakende internationale projecten, waaronder The National Aquarium, Den Blá Planet in Kastrup, Denemarken (door Jan Ammundsen van 3XN Architects) en Maison Stéphane Hessel in Lille, Frankrijk (door Julien de Smedt van JDS Architects). Ian Maddocks van BuroHappold modereert de ‘Architectural Roundtabels’ van het evenement. Deelname is gratis voor architecten. Het programma en de gegevens voor aanmelden vindt u onder ‘Lees meer’.

lees meer >
Aanmelden/afmelden
Reageren
Heeft u vragen of opmerkingen over de vermelde activiteiten? Mail uw reactie naar: architect@bouwenmetstaal.nl, o.v.v. Architect+Staal april 2017.
Colofon
Architect+Staal is een kwartaaluitgave uitgave voor architecten met informatie voor het ontwerpen met staal.

Uitgave: Bouwen met Staal, Zoetermeer, april 2017
Samenstelling: Arend Dolsma (Bouwen met Staal)
Afbeeldingen: Gemeente Den Haag • MoederscheimMoonen Architects • Rijnboutt •
Alkondor • DP6 Architectuurstudio • 3XN Architects
Productie: Jargo Design


Louis Braillelaan 80 • 2719 EK Zoetermeer • 2700 AD Zoetermeer • T +31(0)88 353 12 99
architect@bouwenmetstaal.nlwww.bouwenmetstaal.nl
<br />