Nummer 35 - juni 2017
Logo Bouwen met Staal Logo Bouwen met Staal
IN DIT NUMMER VAN ARCHITECT+STAAL
• Oude Touwfabriek, Oudewater • Datacenter AM4, Amsterdam • Winkelgebouw, Enschede • ZIP 2516, Den Haag • Megabioscoop Kinepolis, Utrecht

Monumentale transformatie

In het Groene Hart bij Oudewater (provincie Utrecht) is het vroegere terrein van touwfabriek G. van der Lee omgetoverd tot eigentijdse woonwijk in historische context. Braaksma & Roos Architectenbureau liet de gevarieerde verzameling van 47 woningen voegen ín en bij de monumentale fabriekshal en het ketelhuis. Met behoud van de oorspronkelijke, beeldbepalende vakwerkconstructies.

lees meer >

AM4

Equinix, een onderneming in International Business Exchange-datacenters (IBX), beschikt vanaf juni 2017 over het nieuwe datacenter AM4 op het Amsterdam Science Park bij de ringweg A10. Het 72 m hoge gebouw staat als een grote broer direct naast de laagbouw van AM3, eveneens eigendom van Equinix. Beide gebouwen komen uit de koker van Benthem Crouwel Architects.

lees meer >

Het nieuwe winkelen op bestaande fundering

Bij het nieuwe winkelgebouw op de hoek Kalanderstraat/De Klomp in hartje Enschede heeft architectenbureau BFAS een uitnodigend uiterlijk gecombineerd met een ruime flexibiliteit van het interieur. De ruimtelijke en lichtgewicht draagconstructie faciliteert de aanpasbaarheid van de plattegronden en gevels en ontziet de bestaande fundering waarop het gebouw sinds april 2017 in vol bedrijf is.

lees meer >
Circulaire impuls
De Binckhorst in Den Haag ondergaat een ingrijpende transformatie van verouderd industrieterrein naar attractief en levendig woon-werkgebied. De herontwikkeling krijgt van Studio Komma & De Mannen van Schuim een krachtige impuls via ZIP 2516. Dit concept belooft een iconische invulling van een lege kavel in de Melkwegstraat via een multifunctioneel gebouw met openbaar plein voor ontmoeting, sport en events. Basiscomponent van het concept is het hergebruik van de staalconstructiedelen van een overbodige parkeergarage in Gouda.

lees meer >
Compacte beleving aan de Jaarbeurs-boulevard
Utrecht heeft er een megabioscoop bij: Kinepolis Utrecht. Op de krappe bouwlocatie (een voormalig parkeerterrein van de naburige Jaarbeurs) aan de Centrumboulevard is het omvangrijke programma van 14 zalen, horecavoorzieningen, entreegebied en een groot Foodcourt vervat in een verrassend compact volume van 14.500 m2, verdeeld over vier niveaus. De ontwerp-credits gaan naar Snelder Architecten.

lees meer >
Aanmelden/afmelden
Reageren
Heeft u vragen of opmerkingen over de vermelde activiteiten? Mail uw reactie naar: architect@bouwenmetstaal.nl, o.v.v. Architect+Staal juni 2017.
Colofon
Architect+Staal is een kwartaaluitgave uitgave voor architecten met informatie voor het ontwerpen met staal.

Uitgave: Bouwen met Staal, Zoetermeer, juni 2017
Samenstelling: Arend Dolsma (Bouwen met Staal)
Afbeeldingen: Braaksma & Roos Architectenbureau • Benthem Crouwel Architects •
Joop van Reeken • Studio Komma & De Mannen van Schuim • CU 2030
Productie: Jargo Design


Louis Braillelaan 80 • 2719 EK Zoetermeer • 2700 AD Zoetermeer • T +31(0)88 353 12 99
architect@bouwenmetstaal.nlwww.bouwenmetstaal.nl
<br />