Nummer 40 - november 2018
Logo Bouwen met Staal Logo Bouwen met Staal
IN DIT NUMMER VAN ARCHITECT+STAAL
• hotel Nhow Amsterdam RAI • kantoor EMA, Amsterdam • retail- en horecagebouw Het Paviljoen, Utrecht • Genmab Research & Development Center, Utrecht • hotel Yotel, Amsterdam

Verdraaid multifunctioneel

De skyline van Amsterdam, meer in het bijzonder van de Zuidas, gaat voorgoed veranderen. Vanaf de driehoekige kavel tussen RAI Amsterdam, de ringweg A10, de Europaboulevard en de Noord-Zuidlijn steekt vanaf volgend jaar zomer het nieuwe Nhow Amsterdam RAI-hotel ruim 90 m de lucht in. OMA tekent voor de beeldbepalende stapeling van drie, onderling geroteerde driehoeken die ruimte gaan bieden aan 650 hotelkamers en een scala aan facilitaire en publieke functies.

lees meer >

Razendsnel bouwen voor de Brexit

Het Verenigd Koninklijk staat aan de vooravond van daadwerkelijke uittreding uit de Europese Unie. Daarom moet het Europees Medicijn Agentschap (EMA) haar zetel in Londen ‘in no time’ verruilen voor een vestiging op EU-grondgebied. Amsterdam is de uitverkoren locatie. Daartoe wordt op de Zuidas in rap tempo een 80 m hoge kantoortoren opgetrokken, ‘tailor made’ ontworpen door architect Fokke van Dijk van het Rijksvastgoedbedrijf en MVSA Architects.

lees meer >

Rustiek purisme boven drukke stationsomgeving

Met het winkelnieuwe retail- en horecagebouw ‘Het Paviljoen’ heeft MoederscheinMoonen Architects een brevet van contextueel ontwerpen afgegeven. Het ruim 3.600 m2 grote gebouw – sinds vorige maand open voor het publiek – is als een evenwichtskunstenaar neergezet naast Utrecht Centraal, op de rand van het verhoogde Stationsplein Oost en boven de treinsporen 1,2 en 3.

lees meer >
Imagebuilding
De tijd dat wetenschappers zich schuilen hielden in gesloten bastions, is voorgoed voorbij. Daarvan getuigt het Genmab Research & Development Center op het Science Park in Utrecht. De ruim 11.000 m2 grote nieuwbouw – een ontwerp van architectenbureau cepezed – staat voor zichtbaarheid, toegankelijkheid en een open vizier voor ontmoeting, communicatie en samenwerking met de ‘buitenwereld’.

lees meer >
In korte tijd tijdloos
De bouw is nog maar net begonnen (half augustus 2018), of de oplevering van Yotel Amsterdam is reeds in zicht. Al in de zomer van 2019 kunnen toeristen en zakelijke reizigers hun intrek nemen in dit nieuwe, ‘all inclusive’ hotel op het voormalige industrieterrein Buiksloterham Amsterdam-Noord. De korte bouwtijd zit ‘m in het gebruik van staal, beton en – voor de hotelkamers – een volledig geprefabriceerd modulair systeem. Het ontwerp is van Studioinedots in nauwe samenwerking met Delva Landscape Architects, Design Agency en IMd Raadgevende Ingenieurs.

lees meer >
Aanmelden/afmelden
Reageren
Heeft u vragen of opmerkingen over de vermelde activiteiten? Mail uw reactie naar: architect@bouwenmetstaal.nl, o.v.v. Architect+Staal november 2018.
Colofon
Architect+Staal is een kwartaaluitgave voor architecten met informatie voor het ontwerpen met staal.

Uitgave: Bouwen met Staal, Zoetermeer, november 2018
Samenstelling: Arend Dolsma (Bouwen met Staal)
Afbeeldingen: OMA • Rijksvastgoedbedrijf • MoederscheimMoonen Architects • cepezed | Lucas van der Wee • Studioinedots
Productie: Jargo Design


Louis Braillelaan 80 • 2719 EK Zoetermeer • 2700 AD Zoetermeer • T +31(0)88 353 12 12.
architect@bouwenmetstaal.nlwww.bouwenmetstaal.nl