Nummer 43 – juni 2019
Logo Bouwen met Staal Logo Bouwen met Staal
IN DIT NUMMER VAN ARCHITECT+STAAL
kantoorgebouw ASICS, Hoofddorp • Oceaanhuis, Rotterdam • bedrijfsgebouw EeStairs, Barneveld • Brugbedieningscentrale, Heerhugowaard • kantoorgebouw Bouwdeel D, Delft

Duurzaam, gezond en inspirerend

Het Japanse ASICS is neergestreken op kantorenpark Beukenhorst-Zuid in Hoofddorp. De onderneming in sport- en lifestyleartikelen bezet er sinds mei van dit jaar een vierlaags en 11.000 m² groot hoofdkantoor dat naadloos aansluit bij de eigen kernwaarden: duurzaam, gezond en inspirerend. Het ontwerp komt op het conto van Powerhouse Company.

lees meer >

Nieuwe lente voor monumentaal werkgebouw

Tot de jaren ’70 werden er nog koelkasten, stofzuigers en bromfietsen geproduceerd. Nu — dik 100 jaar na ‘de eerste steen’ — beleeft het Oceaanhuis aan de Westzeedijk in Rotterdam de kickstart voor een volgende, toekomstbestendige gebruiksfase. Naar ontwerp van Mei Architects and planners wordt het monumentale werkgebouw getransformeerd tot woongebouw met een keur aan appartementen.

lees meer >

Outstanding

‘Outstanding’ is de kwalificatie van het nieuwe hoofdkwartier van EeStairs in Barneveld. Het bedrijfsgebouw is bekroond met het certificaat ‘outstanding’ in BREEAM-NL én steekt architectonisch uit boven de helaas nog veelvoorkomende ‘grijze middelmaat’ op Nederlandse bedrijventerreinen. Met dank aan Bronsvoort Blaak Architecten bna.

lees meer >
Circulaire doorstroming
De doorstroming van het vervoer over het water én van het verkeer op de weg in de Provincie Noord-Holland wordt op zijn wenken bediend met een nieuwe 24-uurs brugbedieningscentrale in Heerhugowaard. Het exterieur en interieur — beide ontworpen door Gertrud Topper van Finishing Dutch Retail Design — maken de centrale tot een permanente aanwinst voor zijn locatie. Maar mocht het verblijf op de huidige plek tóch tijdelijk moeten zijn: het complex kan in een handomdraai tot op de oorspronkelijke elementen uit elkaar.

lees meer >
Demontabele demonstratie
Waarschijnlijk is een deel van dit nieuwsbericht alweer achterhaald, op het moment dat u ‘t leest. Want het gaat razendsnel met de uitvoering van Bouwdeel D op het terrein van cepezed in Delft. Maar het eindresultaat wordt tijdloos: een vierlaags, flexibel en aanpasbaar kantoorgebouw dat — indien gewenst, op elk gewenst moment — kan worden gedemonteerd voor herbouw op een andere plek of hergebruik van de onderdelen.

lees meer >
Aanmelden/afmelden
Reageren
Heeft u vragen of opmerkingen over de vermelde activiteiten? Mail uw reactie naar: architect@bouwenmetstaal.nl, o.v.v. Architect+Staal juni 2019.
Colofon
Architect+Staal is een kwartaaluitgave voor architecten met informatie voor het ontwerpen met staal.

Uitgave: Bouwen met Staal, Zoetermeer, juni 2019
Samenstelling: Arend Dolsma (Bouwen met Staal)
Afbeeldingen: Sebastian van Damme (ASICS) • Mei Architects and planners (Oceaanhuis) • Bronsvoort Blaak Architecten bna (EeStairs) • Jeroen Musch (Brugbedieningscentrale) • Lucas van der Wee | cepezed (Bouwdeel D)
Productie: Jargo Design


Louis Braillelaan 80 • 2719 EK Zoetermeer • 2700 AD Zoetermeer • T +31(0)88 353 12 12.
architect@bouwenmetstaal.nlwww.bouwenmetstaal.nl