Nummer 44 — november 2019
Logo Bouwen met Staal Logo Bouwen met Staal
IN DIT NUMMER VAN ARCHITECT+STAAL
Busplatform Den Haag CS, Den Haag • Toren 10 WTC, Amsterdam • Nationaal Bevrijdingsmuseum (Shaded Dome), Groesbeek • Loopbrug Polaris, Schiphol-Oost • Coffee and Bikes, Delft

Comfortabele eyecather in functioneel ensemble

Vederlicht, superslank en een lust voor het oog. Het zijn beslist geen misplaatste kwalificaties voor de nieuwe overkapping van het busplatform bij Den Haag Centraal. De eyecather komt op het conto van Benthem Crouwel Architects.

lees meer >

Tower Ten

Het World Trade Center in Amsterdam blijft zich (door)ontwikkelen. Per 2021 krijgt het zakencomplex aan de Zuidas er een flinke telg bij: Tower Ten. Geheel naar de intenties van Architectencombinatie PLP Architecture en OZ Architects vormt de nieuwbouw een vanzelfsprekende toevoeging aan het bestaande gebouwenensemble aan de Zuidas. Tower 10 wordt letterlijk aan en boven de bestaande toren D gebouwd.

lees meer >

Shaded Dome uit de schaduw

De Shaded Dome van ZJA Zwarts & Jansma Architecten, Royal HaskoningDHV en Poly-Ned is haar beloftestatus definitief ontstegen. Het innovatieve concept, gebaseerd op een opblaasbare membraankoepel aan een netwerk van stalen kabels, heeft in Groesbeek zijn eerste toepassing gevonden als Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945.

lees meer >
Futuristische oversteek
Sinds september is het nieuwe opleidingscentrum van Luchtverkeersleiding Nederland (LWNL) op Schiphol-Oost gekoppeld met de bestaande huisvesting van LWNL aan de overzijde van de straat via een futurische loopbrug van staal en glas. Ector Hoogstad Architecten tekent voor het ontwerp.

lees meer >
Van fietsenstalling tot verblijfplaats
Het stallen van de fiets is gewoonlijk een nogal haastige bezigheid. Zo niet bij Coffee and Bikes. Op de campus van de TU Delft heeft BureauVanEig-Biq Architecten een stalling voor ruim 2.000 rijwielen en een fietsenwerkplaats gecombineerd met een uitnodigende koffiebar waarmee de parkeervoorziening wordt gepromoveerd tot een uitnodigende ontmoetings- en verblijfplek.

lees meer >
Aanmelden/afmelden
Reageren
Heeft u vragen of opmerkingen over de vermelde activiteiten? Mail uw reactie naar: architect@bouwenmetstaal.nl, o.v.v. Architect+Staal november 2019.
Colofon
Architect+Staal is een kwartaaluitgave voor architecten met informatie voor het ontwerpen met staal.

Uitgave: Bouwen met Staal, Zoetermeer, november 2019
Samenstelling: Arend Dolsma (Bouwen met Staal)
Afbeeldingen: KWS Infra (Busplatform) • PLP Architecture (Tower 10) • Catch Your Moment (Shaded Dome) • Octatube (Loopbrug Polaris) • Riccardo de Vecchi (Coffee and Bikes)
Productie: Jargo Design


Louis Braillelaan 80 • 2719 EK Zoetermeer • 2700 AD Zoetermeer • T +31(0)88 353 12 12.
architect@bouwenmetstaal.nlwww.bouwenmetstaal.nl