Nummer 46 - maart 2020
Logo Bouwen met Staal Logo Bouwen met Staal
IN DIT NUMMER VAN ARCHITECT+STAAL
UpMountain, Amstelveen • Biopartner 5, Oegstgeest •
Lan Handling Technologies, Berkel-Enschot • Kriterion, Amsterdam • Nationale Staalprijs 2020

Vrij indeelbaar bergdorp

In opdracht van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM wordt momenteel druk gebouwd aan UpMountain: een luxe appartementengebouw, bovenop een vernieuwde parkeergarage en naast een volledig gerenoveerd warenhuis in het stadshart van Amstelveen. Rijnboutt tekent voor het ontwerp van het driedelige nieuwbouw- en renovatieproject, waarvan UpMountain de bijzondere bekroning vormt.

lees meer >

Circular Driven Design op toeren

Haal constructies van bestaande, overbodig geworden gebouwen zó uit elkaar dat je de herbruikbare onderdelen kunt ‘doneren’ aan nieuwe bouwprojecten en inzetten in nieuwe constructies. Het IMd-idee van het ‘donorskelet’ is inmiddels uitgegroeid tot een volwassen concept dat zijn weg vindt naar de projectpraktijk. Een van de jongste toepassingen van deze circulaire variant op het Material Driven Design heet Biopartner 5: de multifunctionele nieuwbouw voor Biopartner Center Leiden, naar ontwerp van Popma ter Steege Architecten.

lees meer >

Veelzijdig corporate building

Gezonde, comfortabele werkplekken, een sterke bijdrage aan de bedrijfsefficiency en een duidelijke bevestiging van de corporate identity. Voor Lan Handling Technologies is dat allemaal integraal verdisconteerd in interieur en exterieur van het nieuwe bedrijfsgebouw op industrieterrein Loven Noord in het Brabantse Berkel-Enschot. Het pand is dan ook het ‘product’ van een integraal proces, met cepezed als ‘spin in het web’ bij programmering, ontwerp en uitvoering.

lees meer >
Tankstation op weg naar servicestation
‘t Mag dan symbool staan voor ‘verfoeide’ fossiele brandstoffen, ook een pompstation kun je een groene toekomst geven. Dat moet zo’n beetje het leidmotief zijn geweest van Bas Vogelpoel Architecten en JPS architecten bij het gezamenlijk ontwerp van de renovatie en uitbreiding van het Kriterion tankstation in Amsterdam. Met enkele doordachte ingrepen is het tankstation aan de IJburglaan klaargestoomd voor een gefaseerde transitie op schone energie.

lees meer >
Nationale Staalprijs 2020 open voor inschrijving
U kunt weer project(en) insturen voor de Nationale Staalprijs. Voor deelname komen ditmaal projecten in aanmerking die in 2019 of 2018 zijn afgerond. Zowel nieuwbouw- als verbouw- en renovatieprojecten mogen een gooi doen naar de prijs. Zolang staal maar een (hoofd)rol speelt in de constructie en/of afwerking.

lees meer >
Aanmelden/afmelden
Reageren
Heeft u vragen of opmerkingen over de vermelde activiteiten? Mail uw reactie naar: architect@bouwenmetstaal.nl, o.v.v. Architect+Staal maart 2020.
Colofon
Architect+Staal is een kwartaaluitgave voor architecten met informatie voor het ontwerpen met staal.

Uitgave: Bouwen met Staal, Zoetermeer, januari 2020
Samenstelling: Arend Dolsma (Bouwen met Staal)
Afbeeldingen: Anton Staalbouw (UpMountain) • Popma ter Steege Architecten (Biopartner 5) • cepezed Ι Lucas van der Wee (Lan Handling Technologies) • Ossip van Duivenbode (Kriterion) • Octatube (Sammy Ofer Centre)
Productie: Jargo Design


Louis Braillelaan 80 • 2719 EK Zoetermeer • 2700 AD Zoetermeer • T +31(0)88 353 12 12.
architect@bouwenmetstaal.nlwww.bouwenmetstaal.nl