Nummer 47 - juni 2020
Logo Bouwen met Staal Logo Bouwen met Staal
IN DIT NUMMER VAN ARCHITECT+STAAL
KeenSystems, Gemert • Het Binnenveld, Wageningen • Koedood, Hendrik-Ido-Ambacht • Noardwand, Leeuwarden •
Fokker Technologies, Papendrecht •
inzendingen Nationale Staalprijs 2020

Inspirerende verrassing

Wellicht geheel tegen de verwachting in, is de Brabantse telecom-provider Keen Systems níet neergestreken in techniekstad Eindhoven, maar in het landelijke Gemert. Een andere, maar een evenzeer inspirerende werkomgeving waarin het nieuwe Keen-werkgebouw, een ontwerp van Denkkamer architectuur & onderzoek, glansrijk uit de verf komt.

lees meer >

Puur circulair

Op doordeweekse dagen bestemd voor bewegingsonderwijs, ‘s avonds en in het weekend het domein van Korfbal Vereniging Wageningen, en te allen tijde herbruikbaar op bouwdeelniveau. Dat is sportaccommodatie Het Binnenveld, naar ontwerp van Lichtveld Architecten i.s.m. met Rotsbouw en Breman Installatiegroep.

lees meer >

Motor achter familiebedrijf

Passie voor ambacht, vakmanschap en technologie, respect voor het verleden, gericht op de toekomst en verslingerd aan de maritieme sector. Alles wat het familiebedrijf Koedood Dieselservice zo karakteriseert, heeft RoosRos Architecten tot uitdrukking gebracht in de nieuwe vestiging van de onderneming in Hendrik-Ido-Ambacht.

lees meer >
Functionele beeldvorming
Met een hoofdvorm die de gelijkenis met een rots met gemak doorstaat, maakt de nieuwe klimhal Noardwand in Leeuwarden al bij de eerste aanblik geen geheim van zijn primaire functie. Maar van enige vormwil is geen sprake, zo leert de nadere beschouwing. De gebouwvorm blijkt een logische, doeltreffende resultante van een geschakeerd functioneel programma, gecombineerd met de opgave om de bestaande sporthal in de nieuwe accommodatie te integreren. Daarbij was ‘t een uitkomst dat Vaessen Algemeen Bouwbedrijf de uitvoerende én ontwerpende disciplines in huis heeft.

lees meer >
Hoogvlieger
Vliegtuigonderdelenproducent Fokker Technologies heeft al sinds jaar en dag een fiks fabriekscomplex aan de Industrieweg in Papendrecht. Sinds juni vorig jaar staat daar, nog geen 600 m verderop, een modern (inter)nationaal hoofdkantoor bij. Ter vervanging van de oude hoofdzetel uit 1962 ontwierp AGS Architects een bezienswaardig gebouw dat gepaste referenties biedt aan de luchtvaart en werkplek voor zo‘n 250 medewerkers.

lees meer >
117 inschrijvingen Nationale Staalprijs 2020
De Nationale Staalprijs, de tweejaarlijkse prijs voor staalbouwprojecten, telt dit jaar 117 inzendingen. Deze oogst correspondeert met de opbrengst van voorgaande afleveringen van de prijs. Zoals wel vaker, is de categorie utiliteitsbouw de grootste met ruim 40 inzendingen, op de voet gevolgd door de Karakteristieke stalen bouwdelen met bijna 40 projecten waaronder gevels, trappen, passages, interieurs en openbaar kunstbezit. Eenzelfde diversiteit kenmerkt de andere categorieën. Neem de Woningbouw, waar verschillende kleinere (vrijstaande) villa‘s vergezeld gaan van grote renovatie-/ transformatieprojecten als Park Hoog Oostduin (Den Haag), Estel Residence (Nijmegen) en Fenixloods I (Rotterdam).
• Het complete overzicht van de deelnemers Nationale Staalprijs 2020 en nadere info per project vindt u op www.nationalestaalprijs.nl/projecten

Aanmelden/afmelden
Reageren
Heeft u vragen of opmerkingen over de vermelde activiteiten? Mail uw reactie naar: architect@bouwenmetstaal.nl, o.v.v. Architect+Staal juni 2020.
Colofon

Architect+Staal is een kwartaaluitgave voor architecten met informatie voor het ontwerpen met staal.

Uitgave: Bouwen met Staal, Zoetermeer, juni 2020
Samenstelling: Arend Dolsma (Bouwen met Staal)
Afbeeldingen: Denkkamer Architectuur & onderzoek (KeenSystems) • RoosRos Architecten Ι © Luuk Kramer (Koedood) • Vaessen Bouwbedrijf (Noardwand) Ι De Groot & Visser (Fokker Technologies) • Mei Architects and planners Ι © Ossip van Duivenbode (Fenixloods I)

Productie: Jargo Design


Louis Braillelaan 80 • 2719 EK Zoetermeer • 2700 AD Zoetermeer • T +31(0)88 353 12 12.
architect@bouwenmetstaal.nlwww.bouwenmetstaal.nl