Nummer 50 - april 2021
Logo Bouwen met Staal Logo Bouwen met Staal
IN DIT NUMMER VAN ARCHITECT+STAAL
AFAS Experience Center, Leusden • Museum Arnhem •
Bedrijfsgebouw Noom, Amsterdam-Duivendrecht •

Even voorstellen: AFAS Experience Center, Leusden

’t Begon met de droom van AFAS-oprichter Ton van der Veldt om de medewerkers, klanten en relaties van ‘zijn’ softwarebedrijf een nieuwe, gastvrije, inspirerende en comfortabele ontvangst- en thuisbasis te bieden. ’t Kreeg z’n beslag in november 2020 met oplevering van het AFAS Experience Center, een veelvormig, multifunctioneel gebouwencollectief naar ontwerp van Steef van der Veldt en Just Architects.

lees meer >

AFAS Experience Center: kantoorgebouw, tussengebouwen en restaurant

Al direct na de hoofdentree vangt het AFAS Experience Center de aandacht met een 8.000 m² groot hoofdgebouw, voorzien van gebogen voorgevel die zich aan de uiteinden om ronde torens wikkelt. Achter dit kantoorgebouw zet het experience center zich voort in een langgerekte patio en atrium, geflankeerd door werkvertrekken-, demo- en salesruimten, studio’s, sporthal en fitness. Deze tussengebouwen lopen uit in een riant restaurant met ruim 600 zitplaatsen.

lees meer >

AFAS Experience Center: theater en parkeergarage

De ‘campus van de beleving’ is compleet met het theater: een ensemble op zich. Toneeltoren en podium zijn vervat in een reuze rechthoek, direct achter het restaurant. Even hoog reikt de dubbele dome waarin de theaterzaal met 850 stoelen, auditoria, foyers en theaterentree zijn opgenomen. Onder het complex huist een riante, tweelaagse parkeergarage die alle gebouwde voorzieningen van het AFAS Experience Center ontsluit.

lees meer >
Kunststuk in het landschap
’Museum Arnhem, bewaarplaats en expocentrum voor hedendaagse toegepaste kunst, ondergaat renovatie en uitbreiding. Het concept voor de museale vernieuwing is van Benthem Crouwel Architects en markeert de terugkeer van de grandeur van de monumentale oudbouw uit 1873 en de intrede van een moderne uitbreiding.

lees meer >

Toekomstbestendig baken aan de Amsterdamse ring

Aan de Pieter Braaijweg langs de ringweg A10 in Amsterdam prijkt sinds eind vorig jaar het nieuwe bedrijfsgebouw van schilder- en onderhoudsbedrijf Fred Noom & Zn. Openheid, transparantie, flexibiliteit en duurzaamheid zijn de sleutelbegrippen in het ontwerp van KOW.

lees meer >
Aanmelden/afmelden
Reageren
Heeft u vragen of opmerkingen over de vermelde activiteiten? Mail uw reactie naar: architect@bouwenmetstaal.nl, o.v.v. Architect+Staal april 2021.
Colofon

Architect+Staal is een kwartaaluitgave voor architecten met informatie voor het ontwerpen met staal.

Uitgave: Bouwen met Staal, Zoetermeer, april 2021
Samenstelling: Arend Dolsma (Bouwen met Staal)
Afbeeldingen: AFAS Experience Center, Leusden: ikkanvliegen (luchtfoto) en Fred Oosterhuis • Museum Arnhem: Benthem Crouwel Architects • Bedrijfsgebouw Noom, Amsterdam-Duivendrecht: BASEPHOTOGRAPHY

Productie: Jargo Design


Louis Braillelaan 80 • 2719 EK Zoetermeer • 2700 AD Zoetermeer • T +31(0)88 353 12 12.
architect@bouwenmetstaal.nlwww.bouwenmetstaal.nl