Nummer 33 – december 2018
Logo Bouwen met Staal Logo Bouwen met Staal
IN DIT NUMMER VAN BRANDVEILIG+STAAL
Berekend op lokale brand
In het Europese project LOCAFI+ bundelen universiteiten, onderzoeksinstellingen en kennisorganisaties uit verschillende EG-landen hun expertise om de toepassing van FSE bij lokale branden (LOCAl FIres) handen en voeten te geven. Een van de eerste uitkomsten van het project is ‘Ontwerp van kolommen blootgesteld aan lokale branden’.
lees meer >

Up to date in FSE

Het seminar ‘Fire safety engineering met staal in Nederland’ van 1 november jl. heeft niet alleen een volle zaal opgeleverd, maar ook een keur aan praktische informatie voor de inzet van FSE in de projectpraktijk.
lees meer >

Meesterlijke thesis

‘Een interessant en wetenschappelijk goed onderbouwd onderzoek. Zeer actueel voor de fire safety engineering met interessante resultaten.’ Aldus de jury over ‘Cooling of a hot smoke layer by a sprinkler spray – Validation of a CFD-model’, de afstudeerscriptie waarmee Nick Tenbült (TU Eindhoven) de IFV-VVBA-scriptieprijs 2018 in de wacht heeft gesleept.
lees meer >

Kiezen voor sprinklers

‘Gelijkwaardigheid en Waardering Sprinklers’. Zo heet het seminar dat de sectie Sprinklertechniek van VEBON-NOVB woensdag 23 januari a.s. in petto heeft voor alle betrokkenen bij brandveiligheid van gebouwen. De naam dekt de lading van het dagvullend programma bij Van der Valk in Utrecht….
lees meer >
Aanmelden/afmelden
Reageren
Heeft u vragen of opmerkingen over de vermelde activiteiten? Mail uw reactie naar: brand@bouwenmetstaal.nl, o.v.v. Brandveilig+Staal.
Klik hier om u af te melden voor deze mailinglist.
Colofon

De nieuwsbrief Brandveilig+Staal is een uitgave voor ontwerpers, bouwers en toezichthouders over brandveiligheidsaspecten van het gebruik van staal in de bouw.

Uitgave: Bouwen met Staal, Zoetermeer, december 2018
Samenstelling: Ralph Hamerlinck en Arend Dolsma (Bouwen met Staal)
Productie: Jargo Design

Foto's: LOCAFI+ • OVT Breda, © René de Wit • Scriptieprijs, © IFV • Seminar sprinklers, © VEBON-NOVB, sectie Sprinklertechniek (VSI).

Louis Braillelaan 80 • 2719 EK Zoetermeer • T +31(0)88 353 12 12 •
brand@bouwenmetstaal.nlwww.bouwenmetstaal.nl