Nummer 22 – augustus 2017
Logo Bouwen met Staal Logo Bouwen met Staal
IN DIT NUMMER VAN DUURZAAM+STAAL
Seminar Duurzaam bouwen met staal
De belangrijke actuele trends en ontwikkelingen in het duurzaam ontwerpen en bouwen met staal zijn voor u verzameld in het seminar Duurzaam bouwen met staal, donderdag 14 september a.s. in Zwijndrecht. De Technische Commissie Duurzaamheid van Bouwen met Staal organiseert het seminar in samenwerking met Van Leeuwen Buizen dat tevens als gastheer optreedt. Aan bod komen onder meer de inzet van hoge-sterktestaal en hergebruik van constructies en constructiedelen. Voor het volledige programma en aanmelden voor gratis deelname, klik op de lees meer-button.
lees meer >
Herbouw koestert historie
De karakteristieke Kleiweg-werkplaats uit 1916 van openbaarvervoersbedrijf RET in Rotterdam gaat in Goes een tweede gebruiksronde beleven. De historische stalen hal, 32.180 m2 groot, gaat dienst doen als tentoonstellingsgebouw van museum Stoomtrein Goes-Borsele (SGB).
lees meer >
Nationale Staalbouwdag 2017: circulair bouwen met staal
Daarom draait ‘t tijdens de Nationale Staalbouwdag 2017, dinsdag 10 oktober a.s. Tijdens het plenaire congres en de doelgroepgerichte seminars in de Kromhouthal in Amsterdam delen de pleitbezorgers en eerste toepassers van circulariteit in de bouwsector hun inspiratie, kennis en ervaringen aan de hand van leerrijke circulaire concepten en projecten. Aan het woord komen onder meer Pieter van Lierop (IV-Infra) over Spoorbrug Muiderberg, Coert Zachariasse (Delta Development Group) over onder meer Fokker Logistics Center 7/8 Schiphol en Fokke van Dijk (Rijksvastgoedbedrijf) & Rob Stark (IMd) over de Tijdelijke Rechtbank Amsterdam.
lees meer >
Dutch Windwheel in aantocht
De lichten staan op groen voor ontwerp en bouw van de Dutch Windwheel in Rotterdam. Dit spectaculaire gebouw van zo‘n 80.000 m2 gaat wind- en zonne-energie opwekken, plaats bieden aan woningen, hotel en diverse publieke voorzieningen en de nieuwe toeristische attractie worden van de havenstad.
lees meer >
Aanmelden/afmelden
Reageren
Heeft u vragen of opmerkingen over de vermelde activiteiten? Mail uw reactie naar: duurzaam@bouwenmetstaal.nl, o.v.v. Duurzaam+Staal.
Klik hier om u af te melden voor deze mailinglist.
Colofon
Duurzaam+Staal is een nieuwsbrief voor opdrachtgevers, ontwerpers en adviseurs.

Uitgave: Bouwen met Staal, Zoetermeer, augustus 2017
Samenstelling: Jan-Pieter den Hollander en Arend Dolsma (Bouwen met Staal)
Foto‘s: (v.b.n.b): Van Leeuwen Buizen, Gemeente Rotterdam, Jannes Linders,
DoepelStrijkers Architecten.
Productie: Jargo Design

 

Louis Braillelaan 80 • 2719 EK Zoetermeer • T +31(0)88 353 12 12 • duurzaam@bouwenmetstaal.nlwww.bouwenmetstaal.nl