november 2016
Logo Bouwen met Staal Logo Bouwen met Staal
Voor en door staalconstructeurs

Tijdens dit middag-/avondsymposium op 23 november a.s. bij Iv-Groep in Papendrecht stellen constructeurs hun vakgenoten (en andere belangstellenden) in kennis van hun inbreng in opmerkelijke projecten binnen de bouwkundige en civiele sector. Over het voetlicht komen onder meer de uitbreiding van Schiphol (Royal HaskoningDHV), spoorbrug Utrak over het Amsterdam-Rijnkanaal (Iv-Infra) en kantoorgebouw Vanderlande in Veghel (foto; Ingenieursbureau Verhoeven en Leenders).

 

lees meer >
Nationale Staalbouwdag 2016 geslaagd
De Nationale Staalbouwdag 2016, dinsdag 11 oktober jl. in de Amsterdamse Kromhouthal, heeft ruim 1.500 bezoekers getrokken. Bijna 1/5 van het bezoekerspubliek deed na afloop mee aan de bezoekersenquete en waardeerde het evenement gemiddeld met een 8,4. Meer (rapport)cijfers van de bezoekers vindt u onder ‘Lees meer’

 

lees meer >
Brandveilige hallen – nieuwbouw
Zo heet de nieuwe webtool van Bouwen met Staal waarmee u snel en verantwoord de brandwerendheidseisen bepaalt voor de hoofddraagconstructie, gevels, eventuele brandwanden en voor het instandhouden van vluchtroutes van een nieuwe hal. Tot het toepassingsgebied van de tool behoren éénlaagse gebouwen met een industrie-, bijeenkomst-, sport- of winkelfunctie. De tool rekent op basis van Bouwbesluit 2012 en NEN 6060:2015 (Brandveiligheid van grote compartimenten).

 

lees meer >
Hoger op de ladder
Het Expertisecentrum Sustainable Business van Avans Hogeschool is gestart met ‘Hoger op de ladder’, een onderzoek naar een nieuw, collectief businessmodel voor de staalbouwbranche als stimulans voor duurzaam produceren en hergebruik van stalen bouwdelen. In het tweejarig onderzoek participeren TU Delft, Koninklijke Metaalunie, Bouwen met Staal en twaalf bedrijven uit de staalbouwketen.

 

lees meer >
Canon van de Nederlandse Brug
2000 Jaar vaderlandse brughistorie is nu vastgelegd in ‘Canon van de Nederlandse brug’. In het nieuwe boek van de Bruggenstichting beschrijft een breed auteurscollectief onder aanvoering van Jan van den Hoonaard, Elisabeth van Blankenstein en Frans Remery de bouw, het functioneren en de betekenis van bruggen, maar ook van viaducten, aquaducten en ecoducten in ons land in de loop der eeuwen. Het boek is vanaf 12 november a.s. verkrijgbaar bij Bouwen met Staal.

 

lees meer >
Moderne bedrijfshallen in staal
De nieuwe, veelal aangescherpte eisen op het gebied van energiegebruik, bouwfysica en brandveiligheid van bedrijfshallen worden uit de doeken gedaan tijdens de cursus ‘Moderne bedrijfshallen in staal’, 15 november a.s. in Delft. Bij de eisen én cases van de cursisten leveren de docenten van M3C Consultancy en Bouwen met Staal de direct toepasbare, bouwkundige en constructieve oplossingen.

 

lees meer >
Verbindingen gebundeld
‘Verbinden’, ‘Knopen’, ‘Kolomvoetplaatverbindingen’ en ‘Hollow Sections in Structural Applications’: deze vier elementaire Eurocode-boeken voor het ontwerpen en berekenen van verbindingen in staalconstructies zijn nu als één pakket te bestellen bij Bouwen met Staal. Behalve waardevolle kennis levert dat fiks financieel voordeel op.

 

lees meer >
Aanmelden/afmelden
Reageren
Heeft u vragen of opmerkingen over de vermelde activiteiten? Mail uw reactie naar: staalbytes@bouwenmetstaal.nl, o.v.v. Staalbytes.
Klik hier om u af te melden voor deze mailinglist.
Colofon
Staalbytes wordt regelmatig verspreid onder relaties van Bouwen met Staal.

Uitgave: Bouwen met Staal, Zoetermeer, november 2016
Samenstelling: Arend Dolsma (Bouwen met Staal)
Productie: Jargo design
Afbeeldingen: kantoorgebouw Vanderlande, Veghel (Leenders Architecten & Ingenieurs) • kantoorgebouw Liander, Duiven (RAU Architects, foto: Marcel van der Burg) • Nationale Staalbouwdag (Pieter Kers) • uitbreiding bedrijfsgebouw DORC 3, Zuidland (HDK architecten).


Louis Braillelaan 80 • 2719 EK Zoetermeer • T +31(0)88 353 12 12 • staalbytes@bouwenmetstaal.nlwww.bouwenmetstaal.nl