maart 2017
Logo Bouwen met Staal Logo Bouwen met Staal
De Toekomst van de Staalbouw

Wat zijn de nieuwe en verwachte trends in engineering, fabricage en montage van staalconstructies? Je hoort en ziet ’t donderdag 6 april a.s. tijdens de avondsessie van Bouwen met Staal, Voortman Steel Construction, MSc Engineering en Construsoft in het Voortman Experience Center in Rijssen.

 

lees meer >
Aardbevingsbestendig ontwerpen
Het ‘Meerjarenprogramma Aardbevingsbestendig en Kansrijk Groningen 2017-2021’ is er duidelijk over: ‘Zo’n 23.000 bestaande woningen, gebouwen en infrastructurele werken in Groningen moeten de komende jaren aardbevingsbestendig worden gemaakt’. De benodigde constructieve kennis bij deze belangrijke, grootschalige opgave is bijeengebracht in zes middag-/avondmodules Aardbevingsbestendig ontwerpen. De eerste lessen zijn 29 maart a.s.

 

lees meer >
Sporen naar de Toekomst
Samen met ProRail, architectenbureau cepezed, Ingenieursbureau Wassenaar, voestalpine Railpro en de Hogeschool Utrecht is Bouwen met Staal gestart met ‘Sporen naar de Toekomst’, een onderzoek naar de mogelijkheden en kansen voor hergebruik van overbodige spoorstaven in constructies van gebouwen en civiele werken.

 

lees meer >
Warmlopen voor koud(gevormd)staal
Dat doe je zeker als je meedoet aan de gelijknamige studiemiddag-/avond van Bouwen met Staal en KS Profiel op donderdag 20 april a.s. in Moerdijk. Koudwatervrees, twijfels of bedenkingen onder constructeurs en architecten over het ontwerpen en bouwen met koudgevormde profielen verdwijnen als sneeuw voor de zon tijdens de presentaties over theorie en praktijk van het ‘koud construeren’ en de praktische pluspunten van koudgevormde constructies bij lastige opgaven als nieuwbouw of renovatie in binnenstedelijke gebieden.

 

lees meer >
Bouwen met Staal digitaal
Het vakblad Bouwen met Staal is nu ook beschikbaar als online bladermodule en als app voor tablets en smartphones. De nieuwe digitale uitgaven zijn exclusief voor de leden van Bouwen met Staal.

 

lees meer >
Steigers, basisconstructieleer
Steigers: ook al zijn voor tijdelijk gebruik, ze moeten wel solide, veilig en betrouwbaar zijn. Daarom organiseert Bouwen met Staal samen met de VSB (Vereniging van Steiger-, Hoogwerk- en Betonbekistingbedrijven) de cursus Steigers, basisconstructieleer. In vier middag-/avondsessies – op 30 maart, 6, 13, 20 april a.s. – vergaart u de basiskennis en -inzichten voor het vakkundig ontwerpen, berekenen en toetsen van steigerconstructies.

 

lees meer >
Checklist brandwerende coatings
De Kennisgroep Brandwerende Coating, met daarin Bouwen met Staal, introduceert een handige checklist voor de kwaliteitsbeoordeling van de toepassing van brandwerende coatings op staalconstructies. De gratis publicatie biedt alle elementaire aandachtspunten in alle toepassingsfasen: vanaf dimensionering, detaillering en productkeuze tot en met applicatie en beheer en onderhoud.

 

lees meer >
Staal op TV
Afgelopen weekenden zond SBS 6 drie tv-films uit over staal als duurzaam en milieusparend bouwmateriaal. De tv-producties, gemaakt in opdracht van Staalfederatie Nederland, belichten de onderscheidende mogelijkheden van staal en staalconstructies op de thema’s adaptief vermogen van gebouwen, demontage en hermontage, en circulair bouwen. De films zijn onder meer terug te zien op YouTube, kijk onder ‘Lees verder’.

 

lees meer >
Aanmelden/afmelden
Reageren
Heeft u vragen of opmerkingen over de vermelde activiteiten? Mail uw reactie naar: staalbytes@bouwenmetstaal.nl, o.v.v. Staalbytes.
Klik hier om u af te melden voor deze mailinglist.
Colofon
Staalbytes wordt regelmatig verspreid onder relaties van Bouwen met Staal.

Uitgave: Bouwen met Staal, Zoetermeer, maart 2017
Samenstelling: Arend Dolsma (Bouwen met Staal)
Productie: Jargo design
Afbeeldingen: Voortman Steel Group • Marco Pauw • de Jong Gortemaker Algra architecten en ingenieurs (Verkeersleidingspost ProRail, Utrecht) • Frame Factory • MVRDV (The Stairs, Groothandelsgebouw, Rotterdam) • Sika • IMd Raadgevende Ingenieurs.


Louis Braillelaan 80 • 2719 EK Zoetermeer • T +31(0)88 353 12 12 • staalbytes@bouwenmetstaal.nlwww.bouwenmetstaal.nl